Assessment afleggen

training-rdta-1

Tijdens een loopbaanassessment van RDTA krijgt u meer inzicht in uw talent en uw ontwikkelpotentieel. In tegenstelling tot andere bedrijven in Human Capital, maken wij geen onderscheid tussen selectie- en ontwikkelassessments. Wij kijken namelijk tijdens het afleggen van een assessment, bijvoorbeeld in de omgeving van Utrecht of Arnhem, naar waar een kandidaat staat en wat deze binnen één tot twee jaar zou kunnen bereiken. Er wordt gekeken naar de kwaliteiten van een kandidaat en naar waar een kandidaat wellicht nog extra aandacht nodig heeft. Met deze kennis kan een nieuwe medewerker op een efficiëntere manier worden ingewerkt en doorgroeien binnen een organisatie. Een dergelijk bedrijfsassessment van RDTA geeft dus veel inzichten en handvatten waar u mee aan de slag kan.

Een loopbaanassessment of bedrijfsassessment van RDTA

Hoe gaat het afleggen van een bedrijfsassessment of loopbaanassessment van RDTA precies? Het afleggen van het assessment kan plaatsvinden op een kantoor in Tiel, Elst of Beuningen, in de directe omgeving van Arnhem en Utrecht. Voor het afleggen van het assessment nabij Arnhem of Utrecht, wordt er een uitgebreide uitnodigingsmail gestuurd, naar zowel de kandidaat als de opdrachtgever, met uitleg over het loopbaanassessment. Zo kan de kandidaat zich voorbereiden op de testdag en wordt de druk op de testdag zelf zoveel mogelijk verlaagd. Tijdens de testdag worden verschillende onderzoeken en interviews gedaan, zoals:

  • Twee praktijksimulaties;
  • Een uitgebreid STAR gericht interview;
  • Een situationele oefening;
  • Een capaciteiten onderzoek.

Na het loopbaanassessment

Na het bedrijfsassessment of het loopbaanassessment wordt er een rapportage opgesteld door de psycholoog. Binnen vijf dagen wordt deze met de kandidaat besproken en is er ruimte om vragen te stellen. Vervolgens wordt de kandidaat om toestemming gevraagd om het rapport naar de opdrachtgever door te sturen. Dit wordt dan ook alleen gedaan als er toestemming gegeven is. Ook met de opdrachtgever wordt het rapport dan besproken. Tijdens de testdag krijgt de kandidaat ook tips & tricks over hoe hij of zij effectiever kan zijn, waardoor het een echt leermoment wordt en wij ook iets kunnen zeggen over hoe vlot de kandidaat iets in praktijk kan brengen. Wilt u graag meer weten over het afleggen van een dergelijk assessment in de omgeving van Arnhem en Utrecht? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0344 695 900.

Contact opnemen

Bericht *

Naam *

E-mail *

Beveiligingscode *

training-rdta-2
Heb je interesse en wil je meer weten?