COACHING

 

Coaching schiet in de huidige tijd als paddenstoelen uit de grond. Bij RDTA ben je in ieder geval verzekerd van coaches met verschillende gedegen achtergronden en de juiste opleiding. Ook qua inhoud mag je kritisch zijn voordat je een coaching start.

 

Wat men tegenwoordig helaas teveel ziet, is dat je zodra je weer in het normale ritme komt het geleerde verwatert en oude gewoonten weer terugkomen. De reden in onze optiek is dat de verandering alleen in je hoofd heeft plaatsgevonden maar je hebt het niet eigen gemaakt. Alle coaching bij RDTA is gericht op het zelf voelen en ervaren. Door oefeningen en werkvormen die hierop gericht zijn, proberen we de kandidaat niet te overtuigen van een andere manier maar laten we deze begeleid ervaren.

 

De oefeningen variëren sterk afhankelijk van de persoon. Door deze insteek zal de manier van denken veranderen doordat het gedrag anders is geworden. De persoon zal zelf het nieuwe gedrag moeten blijven oefenen en eigen maken door het te blijven doen. Wij leren fietsen en geven ook de fiets erbij maar de kandidaat zal na het traject zelf regelmatig die fiets moeten blijven pakken om het nieuwe gedrag echt eigen te maken.

 

Resultaat: langdurig rendement en blijvende gedragsveranderingen

DE MOGELIJKHEDEN

 

FACE TO FACE COACHING

 

Veel mensen hebben baat bij een persoonlijke benadering. Ze willen over zaken sparren en zij zien het Face to Face contact daarin als een voorwaarde.

 

Dat kan natuurlijk! Een Face to Face traject is volledig individueel en het wordt aangepast op de manier van leren van de kandidaat. Face to Face is het gemakkelijker voor de coach om optimaal gedrag te spiegelen en door te prikken op bepaalde zaken omdat ook het gehele non-verbale stuk kan worden meegenomen in de communicatie.

 

Tevens kunnen bepaalde oefeningen om te spiegelen beter worden gedaan Face to Face. De kandidaat kan op dit moment zaken bespreken en hoeft niet te wachten op een reactie. Dat maakt het gemakkelijker om over zaken te sparren.

 

EXECUTIVE COACHING

 

Hoger management heeft vaak specifieke problematiek waar zij tegenaan lopen en zij hebben behoefte om op een ander niveau begeleid te worden en te sparren.

 

Dat begrijpen wij erg goed. Executive Coaching is voor hen bedoeld. Dat gebeurt soms ook met twee coaches die elkaar afwisselen omdat ook wij niet altijd in één persoon het complete pallet kunnen bedienen wat de Executive nodig heeft. Daar schamen wij ons niet voor, we pakken het gewoon afwisselend op.

 

Afhankelijk van hoe jij het beste geholpen kan worden, komen wij met het best passende voorstel. En jij bent en blijft in de lead van jouw traject.

E-COACHING

 

E-coaching trajecten kunnen geheel online gevolgd worden. Zowel de coach als de kandidaat werken via een goed beveiligde internet site waar zij met elkaar communiceren aangevuld met korte online sessies.

 

Zij hebben doorgaans een aantal maal per week contact. Informatie wordt gedeeld en opdrachten worden aangereikt die de kandidaat in zijn eigen omgeving kan uitvoeren. Vanwege de kleinere stappen wordt de drempel om te beginnen aanzienlijk verlaagd en kan het resultaat juist veel groter worden. Een ander groot voordeel is dat zaken veelal opgeschreven worden.

 

Hierdoor wordt de kandidaat gedwongen om goed na te denken (vanwege de formulering) maar beklijven zaken ook beter als ze worden toevertrouwd aan het (digitale) papier.

.

COMBICOACHING

 

CombiCoaching is een combinatie van Face to Face coaching met E-coaching waarvan de verdeling in onderling overleg is met de kandidaat.

 

Met deze combinatie wordt optimaal gebruik gemaakt van de wensen en behoeftes maar ook de wijze van leren en ontwikkelen van de kandidaat.

VITALITEIT COACHING

 

Vitaliteit Coaching is een vorm van coaching waarbij de kandidaat op diverse vlakken in diens leven wordt gecoacht aangezien men ook op meerdere vlakken in het leven kan vastlopen.

 

De aanpak is breed; op meerdere vlakken van het leven van de kandidaat. Als werkgever kunnen hierdoor trajecten neergelegd worden die in een ‘grijs’ gebied vallen zoals levensstijl, voeding, beweging en zelfvertrouwen die voor de werkgever lastiger zijn om aan te kaarten maar die de coach gemakkelijker kan bespreken en begeleiden.

 

We werken nog steeds gericht naar de coachingsvraag toe alleen is de weg ernaartoe een stuk breder.

Heb je interesse en wil je meer weten?

Referenties

Coachend leidinggeven

Coachend leidinggeven blijft een hot item. Maar loop je ook wel eens vast? Krijg je het gevoel dat ze het gewoon niet willen of dat jouw tips niet binnenkomen? Dan lees je in dit E-book wat je daaraan kunt doen!

    coaching-rdta