Loopbaan Traject

 

Je eigen loopbaan heb je grotendeels in eigen hand. Biedt je huidige baan nog voldoende kansen en mogelijkheden? Of is het tijd voor een vervolgstap? Dat hoeft niet altijd buiten de huidige organisatie! Soms denken mensen te snel dat ze hun ‘ideale baan’ buiten de huidige organisatie moeten vinden. Maar wat is die ideale baan? En wat wil ik nu eigenlijk echt? Misschien ben je dit werk wel ingerold. Vaak werken mensen niet in het vakgebied of zelfs de branche waar ze hun opleiding in hebben gedaan. Hoe is het vergaan met de jeugddromen over wat je wilde worden? Ben je wat je wilt zijn? En ben je gelukkig met waar en wat je bent? Er zijn talloze redenen te bedenken voor een passend en persoonlijk loopbaanadvies. Hierbij kijken we naar waar je krachten nu echt liggen, waar je interesses zijn en hoe jij je talent optimaal kunt inzetten. En dan kijken we nog even niet naar hoe dan. Dat komt later. Sta je voor je gevoel op een tweesprong? Dan is een loopbaantraject wat voor jou.

loopbaan-traject-rdta

Hoe werkt loopbaancoaching? En hoe werken wij?

 

Een traject start met een Loopbaan Assessment. Hierin worden jou talenten, interesses, capaciteiten en persoonlijkheid in beeld gebracht. Een objectieve startmeting dus. De resultaten van dit onderzoek van een dag worden in een heldere rapportage verwerkt. Vervolgens gebruiken we dit ook als leidraad in de rest van het traject. Het loopbaantraject bestaat verder uit gesprekken en opdrachten. Ontdek samen waar jij je hart hebt liggen. Waar jij excelleert zonder er veel moeite voor te hoeven doen want het is jouw talent. Ontdek op welke plek jij het beste tot je recht komt. Je leert op welke wijze je jouw gewenste baan kunt vinden of kunt creëren. Ook bij de organisatie waar je nu zit als je daar niet weg wilt. Het zal misschien niet een 100% match zijn maar we gaan wel kijken hoe we daar zo dicht mogelijk bij in de buurt kunnen komen. En geloof ons; er kan vaak veel meer dan je denkt! Immers; ook jouw organisatie is erg gebaat bij een versie van jou waarbij jij optimaal tot jouw recht komt. Immers; je bent dan gelukkiger, meer tevreden en daarmee flexibeler, meer betrokken en je krijgt gewoonweg meer voor elkaar in de uren die je betaald wordt. En daar is iedere werkgever naar op zoek! Ook vind je manieren om effectief je blokkades te doorbreken. Aan het eind van het traject heb je een concreet plan om je doel te bereiken. De gesprekken vinden plaats op een sfeervolle locatie in Utrecht, Tiel, Nijmegen of Arnhem.

Heb je interesse en wil je meer weten?
rdta-gamechangers-600x400

WAAROM EEN LOOPBAAN ASSESSMENT?

 

Een Loopbaan Assessment kan worden ingezet als de vraagstelling breed is. Er wordt breed gekeken naar de kandidaat en zonder een specifieke functie ernaast. Er wordt gekeken naar talenten, interesses, vakgebieden, capaciteiten, motivatoren en voorkeur gedragsstijlen. Er wordt een rapportage gegeven die niet competentiegericht geschreven is maar eerder verhalend op deelgebieden persoonlijkheid, interesse en capaciteit. Tevens worden concrete vakgebieden genoemd waar de kandidaat volgens ons het beste in past. Het is een document dat inzicht verschaft.

 

Een Loopbaan Assessment is een onderzoek van een dag. Vragen die men tegenkomt zijn:

 

• Wil ik dit nog doen voor de rest van mijn leven?
• Welke talenten heb ik nog meer?
• Wat maakt mij nog meer gelukkig?
• Nu ben ik op een leeftijd dat ik nog kan wisselen…. als ik dat zou doen, waar wordt ik dan blij van?
• Waar ben ik goed in?
• Waar liggen echt mijn interesses?

OPTIMAAL EN DUURZAAM LOOPBAANPERSPECTIEF

Om medewerkers een optimaal en duurzaam loopbaanperspectief te bieden, moeten bedrijven op een andere manier gaan kijken naar loopbaanmanagement. Download nu het E-book van prof. Dr. Judith Semeijn.

    loopbaan-traject-rdta-begeleiding-coaching-advies-5

    Referenties