Outplacement

 

Naast de trainingen, assessments en coaching die worden gegeven, is RDTA er ook in de gevallen waarin afscheid genomen wordt van een werknemer.

loopbaan-traject-rdta-afbeelding-3

Hoe werken wij? Niche aanpak!

 

Outplacement bij RDTA is niet voor iedereen geschikt. Wij werken NIET samen met uitzendbureaus of headhunters. Wij zijn dus zeker NIET geschikt om mensen letterlijk aan werk te helpen. Wat wij WEL doen is mensen begeleiden naar nieuw werk. In iedere vorm die zij nodig hebben.

Begeleiding

 

Als de spreekwoordelijke ‘kogel door de kerk is’, is dat voor de werknemer een behoorlijke schok. Diens wereld staat plotseling op de kop en komen diverse emoties vrij. Een eerste reactie is vaak een ‘vechtmodus’. Die kan zich extern richten op de organisatie (ik zal ze wel eens laten zien…) maar ook intern (ik zorg meteen dat ik volgende week een andere baan heb). Waar men overheen stapt, is het rouwproces dat wel doorlopen moet worden. Anders komt het later keihard terug.
De psychologen van RDTA zijn goed toegerust om de kandidaat te begeleiden door alle emoties heen. En als de kandidaat weer in staat is om daadwerkelijk zich te richten op de toekomst, begeleiden wij hem in alle mogelijke opzichten. Dat kan zijn met het oefenen van gesprekken, het coachen op specifieke vaardigheden of gedrag, het sparren over de toekomst maar ook bijvoorbeeld het vaststellen van welke richting indien gewenst. Immers, de kandidaat staat nu op een splitsing in diens leven. Het is tevens een mooie kans om het roer om te gooien. Nu is het moment. We kunnen samen kijken naar de volledige breedte van mogelijkheden!

outplacement-rdta-3
rdta-gamechangers-600x400

Hoe werkt het? Het traject in beeld

 

Doorgaans begint een traject aan jouw bureau. Met een slecht nieuwsgesprek. En dan? Dan kunnen de psychologen van RDTA in beeld komen.

De coachingsprofielen van onze coaches kunnen gebruikt worden voor een eerste kennismaking. Hierin staat veel informatie van de psychologen en de kandidaat kan een eerste inschatting maken of dit iemand is waarmee hij of zij in gesprek zou willen.

Daarna vindt er een vrijblijvend intake gesprek plaats tussen de kandidaat en de psycholoog. De opdrachtgever wordt ook gehoord in de situatie die speelt maar dat is doorgaans reeds gebeurd toen de afspraak voor de intake is gemaakt. De kandidaat krijgt hier de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met de begeleider en te kijken of de benodigde klik er is. Tevens wordt in kaart gebracht waar de kandidaat behoefte aan heeft in het traject.

Vervolgens stellen wij een offerte op. Hierin worden de ambities en doelstellingen zo volledig mogelijk weergegeven en uiteraard wat de investering hiervan bedraagt. Je kunt zelf al een inschatting maken op basis van onze vaste tarieven. Een loopbaanassessment bedraagt € 2345,00 en ons uurtarief bedraagt € 180,00 per uur. Daar komt de kilometervergoeding à € 0,50 p/km bij.

Tijdens de sessies wordt op diverse manieren gewerkt aan de gestelde doelen om naar het einddoel toe te werken. Wij kijken naar wat de kandidaat specifiek nodig heeft. Dit kan zijn het oefenen van een sollicitatiegesprek, het doornemen van het CV en motivatiebrieven of eerst samen kijken naar wat nu precies past bij de kandidaat. Ook licht fysieke oefeningen kunnen worden ingezet.

Heb je interesse en wil je meer weten?
rdta-referenties

Referenties